CVRM spreekuur (hart- en vaatziekten)

De ontwikkelingen in de huisartsenzorg staan niet stil. Al langere tijd worden patienten met chronische aandoeningen als diabetes en COPD in onze praktijk op speciale spreekuren begeleid en opgeroepen voor controles. Dat gaan we vanaf nu ook doen met mensen die bekend zijn met hart- en vaatziekten of risicofactoren daarvoor. Dat vinden wij niet alleen als uw huisarts een goed idee, ook uw zorgverzekeraar verlangt van ons dat we voortaan op deze manier zorg aan u verlenen. U komt voor deze speciale spreekuren in aanmerking als u bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte heeft gehad of een hoog risico op ziekte door hart- en vaatziekten heeft vanwege een gevaarlijke combinatie van risicofactoren zoals roken, hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolgehalte. Onze patienten die een hoog risico op hart en vaatziekten hebben gaan we voortaan oproepen om, in elk geval jaarlijks, op het spreekuur van de praktijkverpleegkundige te komen om de zaak onder de loep te nemen. Op dat spreekuur wordt een risicoprofiel opgesteld, waarop staat welke risicofactoren voor hart- en vaatziekten u heeft. Wij bespreken met u hoe gezond u leeft. Want misschien kunt u het risico op hart- en vaatziekten verlagen door gezonder te leven. En kunnen wij u daarbij helpen. We noemen dat CardioVasculair RisicoManagement (CVRM). Het spreekuur voor cardiovasculair risicomanagement wordt gedaan door onze praktijkassistente Aline Bouma. De praktijkassistente en de huisartsen werken hierbij nauw samen. Ondersteunende taken, voorlichtingsmateriaal en scholing worden net zoals bij de al lopende spreekuren voor diabetes en COPD geregeld door de GHC (Groninger Huisartsen Cooperatie)

 

Hoe werkt het concreet?

Als u in de doelgroep valt, krijgt u van ons een brief/telefoontje/mailtje met een uitnodiging om een afspraak te maken op het spreekuur van de praktijkassistente of huisarts. Dat kunt u desgewenst online doen als u zich daarvoor heeft aangemeld.We verzoeken u een week van tevoren (nuchter) bloed kunt laten prikken. Dat kan gewoon bij het lab van Certe (bv op mandagochtend in Wiemersheerd).  Als u op het spreekuur komt, stelt de praktijkondresteuner of huisarts  samen met u uw zogenaamde risicoprofiel op. Op basis daarvan wordt, in overleg met u en na ruggespraak met de huisarts, een behandelplan gemaakt en wordt afgesproken hoe vaak u in uw geval gecontroleerd moet worden. Zorg op maat dus; voor elke patient wordt een indivudueel behandelplan gemaakt.

Meer informatie

Als u meer wilt weten kunt u het beste hierkijken. Thuisarts.nl is een website van het Nederlands Huisartsen Genootschap, gemaakt door huisartsen voor hun patienten. Alles wat hierop staat is in overeenstemming met de richtlijnen die wij in onze spreekuren gebruiken.

Contact

Telefoon 0596-572918
 

Huisartsenpraktijk van Lune

Molenweg 16
9919 AH Loppersum
Telefoon:
0596-572918
Fax:
0596-573046
Spoednummer 0596-571284
Routebeschrijving >