Apotheek

De huisartsenpraktijk is apotheekhoudend. Dezelfde regels gelden als bij een reguliere apotheek. Bij nieuw voorgeschreven medicatie is een recept van specialist of huisarts noodzakelijk. Is er geen recept aanwezig dan kan geen medicatie afgeleverd worden.

In de praktijk en de apotheek houden we een actueel overzicht van uw medicatie, allergieën, contra-indicaties en medische voorgeschiedenis bij. Wij bieden zo een hoge mate van controle en kunnen hierdoor beter ongewenste en mogelijk gevaarlijke combinaties van medicijnen vermijden. Het is van groot belang om een zo volledig mogelijk overzicht van uw medicatie in het medisch dossier te hebben.

U heeft in principe vrije keuze waar u uw medicatie haalt. Voor het realiseren van een goede medicatiebewaking vragen wij u echter om uw medicijnen zoveel mogelijk bij onze apotheek te bestellen. Dit geldt ook voor de medicijnen die zijn voorgeschreven door andere zorgverleners zoals specialisten, tandartsen, diëtisten en verloskundigen. Ook is het van belang dat u eventuele allergieën en het gebruik van zelfzorgmedicatie aan ons doorgeeft.

Vraag andere zorgverleners uw recept(en) alvast naar onze apotheek te faxen, dan kunnen we de controles bij voorbaat uitvoeren, eventueel overleggen met de voorschrijver en uw medicatie klaarmaken of bestellen.

Nieuw voorgeschreven medicatie (op het spreekuur of van de specialist) kan, indien voorradig, dezelfde dag afgeleverd worden. Van de specialist hebben we wel een recept nodig.

Bijbetalingen voor medicijnen kunt u voldoen bij het afhalen van de medicijnen. Betaling kan gebeuren per pin of contant.

Wanneer u naast de bij ons bekende medicatie nog andere middelen gebruikt die u zelf koopt of elders verstrekt krijgt horen we dit graag van u. Ook wanneer u een (nieuwe) allergie heeft vragen wij u deze aan ons door te geven. Op deze wijze kunnen we optimale veiligheid bij geneesmiddelenverstrekking garanderen.

Voor het herhalen van medicatie verwijzen wij u naar het blokje herhaalrecepten . Als u zich aangemeld heeft voor de site vindt onder herhaalmedicatie uw eigen chronische medicatielijst terug (deze moet handmatig gevuld worden door de apotheek). U kunt dan op eenvoudige wijze uw medicatie herhalen.

De apotheek is voor het ophalen van herhaalreceptuur geopend van 16.00-17.00 uur. Wij verzoeken u om u zoveel mogelijk aan deze tijden te houden; de assistentes hebben dan voldoende tijd om medicatie klaar te maken.

 

Contact

Telefoon 0596-572918
 

Huisartsenpraktijk van Lune

Molenweg 16
9919 AH Loppersum
Telefoon:
0596-572918
Fax:
0596-573046
Spoednummer 0596-571284
Routebeschrijving >